Op 20 september 2016 heeft het Netwerk VN-Vrouwenverdrag de door 76 organisaties ondertekende schaduwrapportage naar het CEDAW-Comité gestuurd. Ik heb bijgedragen aan de artikelen over gezondheid.

Lente in de Ooijpolder.

Wat zijn essentiële mensenrechten voor migranten die in Frankrijk arriveren? En hoe bouwen ze hun eigen sociale netwerk op en creëren ze hun plek binnen de gemeenschap? De korte film 'Migration and Citizenship' in Frankrijk (Dinant/Rennes) vormt onderdeel van het EU-Relay project waar ik eerder dit jaar aan meedeed.

N2 docpreptraj

Een jaar na dato is ben ik voor Stichting FLL terug in de Nigerdelta. Samen met MIND (Media, Information and Narrative Development), een Nigeriaanse NGO, maken we samen met de trainees van vorig jaar een documentaire. Een documentaire over het dagelijkse leven van vrouwen uit de Nigerdelta. Tot half oktober vinden de opnames plaats. Meer weten? Zie het blog van Stichting FLL.

Youngmindz_headerYoungmindz heeft onlangs een 'triggeronderzoek' gedaan naar de mening van Marokkaans Nederlandse jongeren over homoseksualiteit. Vanuit Manskracht heb ik de analyse van de interviews gedaan en het onderzoeksverslag geschreven. Het onderzoek heeft veel publiciteit gekregen, waaronder in de Volkskrant van 24 maart 2011.

Manskracht | Dominicanenstraat 6 | 6521 KD | Nijmegen | info@manskracht.nl | 06 - 488 34 375